Jennifer Wistbacka | Don't let the sun in your heart decay

Alla inlägg under maj 2013

Av Jennifer Wistbacka - 21 maj 2013 14:07

Sov alldeles för länge idag men det gjorde ju inget när jag tittade ut genom fönstret och såg att det regnade.

Vaknade dessutom med jordens huvudvärk men den försvann efter lite frukost.

Har suttit och analyserat fimen från Vingåkers tävligen i slutet på April. Det är en helt perfekt runda, synd bara att Preben blev trött i slutet och gjorde ett omtramp på näst sista hindret så det blev ett ner. Men vi hade en så jäkla bra feeling så den här fångkänning kom väldigt olägligt tycker jag. Nu får vi börja om på ruta ett igen (nästan). Mycket markarbete och dressyr, men det är ju också vägen till framgång. En bra grundriden häst ger bra resultat på tävlingsbanorna i framtiden, jag får tänka så helt enkelt.


Funderar på att knalla ner till biblioteket och kika om de har några bra böcker för just markarbetes övningar, har lite torka på den fronten. Har googlat och gått igeom det mesta jag hittat redan, så lite ny inspiration är aldrig fel.


Här är filmen från Vingåker (1 meter) med lite kommentarer från Linda och Jenny, haha!



 

Av Jennifer Wistbacka - 21 maj 2013 01:14

Kom precis hem från grannen på gården bredvid, kollade film och käkade ostbågar mest.

Tessan kom förbi här en sväng innan och vi satt och snackade lite om ditt och datt, vi har inte setts på länge så bestämde en dejt på torsdag. Myskvällar is the shit! 

Tänkte först sitta hemma själv, hade till och med varit upp till Willys och handlat lösgodis som jag var så grymt sugen på. Tog två godisbitar sen var det suget borta, då känns det värt att man har köpt godis för dryga femtiolappen..


 


När jag gick hem från grannen så hade jag bara en tröja på överkroppen och jag frös inte! Som jag har längtat efter dessa sköna svala kvällar och nätter när man kan gå runt i en tröja och ett par shorts bara. Det var till och med så skönt så jag tog en kvälls cigg och satte mig utanför porten och filosoferade för mig själv en stund innan jag gick upp. 

Nu är jag nerbäddad i sängen i alla fall och ska dra igång säsong fyra av serien Community, så sjukt bra serie som jag fastnat för de senaste veckorna när jag legat hemma och varit sjuk. Tummen upp för den! 


Imorgon är det ingenting inplanerat faktiskt, kanske skulle ta mig i kragen och jobba lite men kan verkligen inte förmå mig att jobba är jag inte trivs med det.. 


Godnatt!


Av Jennifer Wistbacka - 20 maj 2013 16:32

Har gjort om lite här i bloggen!

Finns nu en liten presentation på hästarna jag rider och såklart min lilla Porsche i menyraden till vänster. 

Även fixat en header, vilket var på tiden kanske. Nåväl, läs med nöje!

Av Jennifer Wistbacka - 20 maj 2013 15:18

Så idag var vi alltså iväg med Preben till klinik.

Kändes töntigt att lasta och åka 2 min för att sen lasta ur igen, haha. Men vi röntgade hovarna och det såg väldigt bra ut. Han hade inge rotation alls i hovarna, vilket förvånade. Han hade en liten, liten rotation förra året men det verkar ha gått tillbaka helt så han såg normal ut i hovarna. Vilken lättnad! Det innebär att vi kan fortsätta som vanligt så fort han är igång igen, så himla kul. Jag hade nästan tappat hoppet om allt vad hoppning heter, men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken tydligen!

Så nu ska han få klart sin kur med butta och fortsätta stå i box i en vecka till, eftersom det var fångkänning han hade. Sen är nästa steg att låta honom stå inne ytterligare en vecka utan butta. Skorna ska på igen för han är så ömfotad stackarn, nästan så man tror han ska gå omkull när vi går över stallplan till ridhuset. Efter dessa två veckor ska han igång igen med små, små steg. Jag kommer jobba jättemycket med bommar och markarbete i början och hela hösten förmodligen. Sedan får vi se hur allt går, vi får väl satsa på tävlingssäsongen 2014 istället. 


När vi var klara så åkte jag hem och bytte om innan jag gick ner en trappa och satte mig med mormor på Sultans Konditori, perfekt att ha ett fik så nära! Mormor fick ta med sig Porsche hem, hon tjatar ju så om att hon är så ensam när hennes gubbe jobbar borta. Lika bra, annars får man aldrig tyst på henne! 

Och sen kom äntligen min nya dator idag så den är nyinstallerad och klar, så det här är premiärinlägget från den! 


Har bara haft en liten 10" dator tidigare så det här var ju suveränt, nu slipper man zooma in på skärmen för att se vad det står, haha! Och skönt med en dator som har lite bättre prestanda också och inte laggar ihop totalt när man startar den.


Nej nu ska jag försöka få tag på grannen och se vad hon har för sig!


 


Snyggingen innan vi åkte iväg! <3

Av Jennifer Wistbacka - 19 maj 2013 21:38

Idag har det inte blivit mycket gjort på tingshusgatan vill jag lova.
Tog sovmorgon till 10 imorse, blev genast på bra humör då solen stack i ögonen från en klarblå himmel.
Bestämde dejt med Mia och Diesel runt lunch, men redan då började det mulna på och kvavt var det också. Diesel är en av Porsches kompisar, han är samma ras som Porsche men två år yngre. Det brukar vara ett jäkla röj när vi ses men jag tror det var lite för varmt idag för dom strosade mest runt med tungorna hängandes i mungiporna!

Så jag gick hem och storstädade lägenheten, som jag har skjutit upp alldeles för länge. Men nu är det rent och fint här hemma igen, så efter lite mat och fix här hemma så ligger jag och Porsche i soffan och myser.
Imorgon ska vi med Preben till klinik och röntga hans hovar för att se hur det ser ut inför framtiden. Så håll alla tummar, tassar och hovar där ute mina kära läsare att jag kan få fortsätta hoppa Preben och att hans hovbensrotation inte gått så långt!

Nu blir det fortsatt soffmys och en film innan sängen kallar!

Av Jennifer Wistbacka - 19 maj 2013 02:01

Idag var jag iväg och kollade på en halvblodsvalack som står i närheten.
Otto kallas han men heter Made By Mistake, han är 170 cm hög och 10 år.
Han var väldigt pigg idag när jag provred och det kändes som han skulle explodera vilken sekund som helst, vilket inte är så konstigt eftersom han stått sen jul ungefär.

I vilket fall som helst så var han en trevlig herre i övrigt och jag ska börja rida honom. Vi börjar på måndag med att sätta igång honom, det är enbart jag som kommer att rida honom då ägaren är gravid. Så jag får rida så mycket jag vill, perfekt! När jag var klar med Otto så åkte jag till Preben och pussade och myste med honom. Borstade och pysslade lite innan jag gick ett varv i ridhuset för att sedan kyla benen med kallt vatten en stund. Preben kom på att man kunde dricka vatten ur slangen och det var tydligen jättekul, inte lika kul för mig som blev nerskvätt från topp till tå när han började flaxa med läpparna och leka med vattenstrålen istället.. Lilla älskade röding <3

Kvällen har spenderats hemma hos Rossi till esc, besvikelsen är stor över Sveriges "förlust" måste jag säga. Norge däremot överraskade och kom med ett riktigt bra bidrag måste jag erkänna.
Nåväl, nu är det sängen efter en lång dag, godnatt!

Av Jennifer Wistbacka - 18 maj 2013 13:04

Låg och kollade på lite hästannonser igår innan jag somnade. Hittade en superfin valack som jag skulle kunna tänka mig, tyvärr finns inte ekonomin till det just nu så jag får snällt nöja mig med att kolla på annonsen.
Jag tror han skulle hoppa super om han fick lite mer tempo, kapaciteten finns ju där och han är ju ganska ung så han blir nog superfin!
Åh vad mycket enklare allt vore om man var ekonomiskt oberoende..

Här är länken om ni vill kika på honom!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=720303

Av Jennifer Wistbacka - 17 maj 2013 23:20

Idag har det varit helt underbart väder verkligen! Började dagen med att åka ut till Preben på fm och pussa massor på honom och pyssla lite. Blev en ordentlig rykt med lite trimning av hovskägg och öron, sedan gick vi ETT varv i ridhuset. Mest för att han inte ska bli helt knäpp och explodera när vi sätter igång honom igen och dels för att han inte ska stå i boxen och bli stel.
Det märks på honom att han inte är helt fräsch även om det inte syns mycket. Han har samma fina skritt dock något kortare steg och sen sätter han ner trakten först och avlastar tårna, precis som fånghästar gör.. Våran lilla guldklimp, bli frisk snart! <3

Sen åkte jag in till stan igen och bytte om innan jag mötte upp Linda och Hanna och vi gick en sväng på stan innan jag pep iväg på arbetsintervju. Det verkar inte som att jag får komma in och jobba förrän vecka 27 om allt klaffar som det ska. Öppnades det upp en plats tidigare så kunde jag få börja men det såg inte ut som det i dagsläget.

Kvällen har spenderats med brudarna, det lagades god mat och vi åkte ner till djulö en sväng och sparkade lite fotboll innan vi åkte hem. Och nu ligger jag i sängen och ska sova, är supertrött! Så godnatt!

Ovido - Quiz & Flashcards