Direktlänk till inlägg 28 november 2013
Eftersom jag varit ledig idag så åkte jag hem till Rossi och bakade lite. Tanken var att vi skulle göra kanelbullar meeen jag råkade ha i för mycket mjöl eftersom jag inte läste igenom receptet ordentligt innan (klantarsel...). Så vi gjorde Rocky Road Brownies istället som dessutom var mycket godare än kanelbullar!
Här får ni receptet:
Rocky Road Brownies
Brownie
175 g smör
2 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
Fudgeglasyr
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
200 g mörk choklad, hackad
25 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Rocky road topping
1 dl salta jordnötter
1 dl mini marschmallows
Gör så här:
Smält smöret, låt svalna något. Tillsätt socker och rör om. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ner i smeten.
Tillsätt äggen ett i taget och rör till en slät smet. Häll i bakpappersklädd form cirka 20x30 cm och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter eller tills kakan fortfarande är lite lös i mitten. Gör glasyren under tiden kakan är i ugnen.
Koka upp grädde, sirap och socker låt det koka ca 15 minuter under omkörning. Låt svalna ordentligt. Lägg chokladen i en skål och häll den något avsvalnade gräddkoket över chokladen. Tillsätt smör, vanilj och salt och rör försiktigt till en slät kräm. Låt svalna tills den börjar tjockna
Bred det mesta av glasyren över den avsvalnade kakan, strö över topping och ringla resten av glasyren ovanpå Ställ svalt, skär i önskad storlek.
Dessa brownies går även utmärkt att frysa!
Hallå där!Nu är det sådär länge sen igen jag var här inne och bloggade. Har ju hunnit få min lägenhet sen sist, så det måste ha varit evigheter sen jag skrev sist eftersom jag fick lägenheten 1'a september. Trivs superbra här hemma och har fått hyfsa...